Tentangku

Photobucket
18, Damai Street
If you can't take me at my worst,
you don't deserve me at my best.
Jika kau tidak dapat menerima keburukanku,
kau tidak layak menerima yang terbaik tentangku.

Laman Bicara

...

Terbaik

nurfaliha
bart
kamal
cikinto
kodoks
manutd
jom buat duit
buat pencinta sejarah
Lathef Mutalib

Create Your Badge


Koleksi

October 2006
November 2006
December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
March 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009


Credits

Lathef and Wife
Photobucket
Ramai kerrr?

Layannn..

BOLEH TAK NAK BOIKOT PRODUK TM?
Thursday, November 26, 2009

aku tak tahu la tentang TMPoint or admin TM di kawasan-kawasan lain,tapi di ALOR SETAR nih,sangat-sangat hampeh.aku dari rasa cuma nak terminate 1 ja line telefon dan streamyx,la nih rasa mcm nak terminate 2 2 line telefon dan streamyx.masa nak mintak pasang dulu,mudah sangat.arini apply,esok settle.dah buleh guna.tapi bila nak mintak potong,mcm2 alasan,mcm2 karenah.

sabtu lepas aku p bayar bil dekat kaunter,then nak potong la 1 line telefon dan streamyx tuh,tapi sbb aku pakej entreprise,dia kata tak leh potong kat kaunter.kena p admin.so ok la.maybe prosedur mcm tuh.then aku kol la sorang pegawai hampeh yang direkemen oleh akak kaunter tuh.mula kol kata nak cek dulu la aku dah cukup tempoh ka dak.bila aku kata dah cek dah cukup dah dia kata takpa2 dia nak cek gak dulu.tunggu dia balik opis.(hampeh 1)

then aku bg la no fon utk potong tuh..sok nya dia tanya plak no apa nak potong (hampeh 2) walhal aku dah bgtau.pas2 dia rekemen suh downgrade ja,aku kata tak mau.nak potong saja.dia kata suh wat surat pastu faks or email kat dia.aku tanya "kalo saya buat surat then terus p ofis ja tak buleh ka?".dia kata tak payah.faks or email ja.bila aku dah email,dia kata surat ni biasa sangat,dah la tak isi aku nya no ic n sign (cana aku nak sign dlm email?or dia xpect aku utk print kuaq surat then sign then scan balik masuk pc?gila!)-(hampeh 3)..pastu dia suh wat surat lain.aku tanya kalo wat surat tuh mmg buleh terus potong ka.dia kata buleh tadak masalah.aku tanya lagi skali kalo aku wat surat then p opis terus bg buleh dak.dia mula kata email ja senang then dia kata ok kalo nak mai pun takpa tadak masalah.yang kelmarin tak buleh plak bila aku kata nak p!!(hampeh 4)..pas2 bila aku kata tak kena attach skali ka form pendaftaran kompeni,dia kata mula tak payah.bila ja aku kata akak kat kaunter kata kena bg skali,then dia kata ok attach skali pun tak pa.sbb ni kompeni punya.(hampeh 5)

la nih aku terpaksa tunggu sampai isnin.aku tanya kui bapa dia ada tapi dia tak mahu bgtau dan dia kata suh tinggal ja kat sapa ada opis nanti.takpala,tgk isnin nih mcm mana.tak buleh potong jugak,aku p mengamuk dlm tuh la jawabnya..HAMPEH!!

p/s :slama nih duk komplen ttg astro,tapi 1 yg bagus ttg astro nih,nak potong pun mudah n kalo xbayaq bil lama,lebey dr 3bulan dari tarikh dia potong siaran(kalo xsilap),dah tak akan ada bil baru.makna kata hutang dgn astro mo kata rm120,sampai lagi 7bulan pun kalo tak bayaq lagi stil byk tuh lah.dia tak cas dah utk bulan2 yg kita tak dpt tgk astro tuh..btw,tension2 pun berat naik lagi sekilo..ekeke.79.5kg la nih.tak lama dah nak masuk heavyweight.ahaks