Tentangku

Photobucket
18, Damai Street
If you can't take me at my worst,
you don't deserve me at my best.
Jika kau tidak dapat menerima keburukanku,
kau tidak layak menerima yang terbaik tentangku.

Laman Bicara

...

Terbaik

nurfaliha
bart
kamal
cikinto
kodoks
manutd
jom buat duit
buat pencinta sejarah
Lathef Mutalib

Create Your Badge


Koleksi

October 2006
November 2006
December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
March 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009


Credits

Lathef and Wife
Photobucket
Ramai kerrr?

Layannn..

hurmm
Wednesday, September 02, 2009

HIGH CLASS MENTALITY + HIGH CLASS ATTITUDE = 1 MALAYSIA

Sana sini orang duk canang tentang konsep 1 Malaysia.dari iklan tv,radio,lagu,filem,sampai la ke poster tepi jalan sumanya tentang 1Malaysia.apa sebenarnya yang dimaksudkan dgn 1Malaysia?perpaduan?keharmonian?

Kempen semata tidak tidak mecukupi kalo nak mendidik tentang perpaduan dan keharmonian.Sepatutnya hal begini bermula dr didikan sewaktu kecil.dari zaman kanak2 lagi harus diajar utk membina high class mentality dan juga high class attitude. 2 benda nih penting kalo nak membentuk apa yg dikatakan 1 Malaysia.

Kalo kita nilai balik seniri pun,rakyat malaysia nih terkenal dgn sikap PHD (perasaan hasad dengki).tak buleh tgk orang lain senang,mesti nak sakit hati.itu yang sampai percaya ngan ilmu2 hitam tuh.lagi 1 sikap pendendam.contoh terbaik baru ja berlaku depan aku 2hari lepas.jalan sehala,wira sebelah kanan,kancil sebelah kiri.kancil nak memotong keta depan dia so dia bg signal nak masuk ke kanan,tapi ruang sket ja sbb ada wira.tapi sbb kan yg bawak kancil 2 xbapa cerdik,dia potong gak,wira 2 dah slow sket tekejut.hampir berlanggar.apa yg wira 2 wat?dia potong balek lepas 2,dia pintas btoi2 dkt ngan kancil 2.skali lagi hampir berlanggar.apa yg wira 2 pikir?ntahla.dendam nya pasal kan terus x pk natijah yg mungkin terjadi hasil tindakan dia tuh.mana la tahu kalo2 kancil 2 pun laju sket ja lagi,maybe 2 2 keta berlaga.dan dari posisi mcm 2,kemungkinan utk wira tuh terpusing dan terbabas amat tgi.dah berlaku kemalangan teruk.ada dia pikir?tentulah tidak.mentality dan attitude mcm ni yg byk dikalangan rakyat malaysia dan ini yg sebenarnya perlu dirawat kalo nak membentuk apa yg dikatakan 1 Malaysia.

p/s : ada lagi 1 peristiwa 2hari lepas,sorang mamat nek moto.dah la memotong cara salah then buat berani buleh tahan keta depan dia yg hampir berlanggar dgn dia tuh.terus p marah2.sbb apa brani?sbb yg drive 2 pompuan remaja.padahal yg salah si mamat nek moto tuh.