Tentangku

Photobucket
18, Damai Street
If you can't take me at my worst,
you don't deserve me at my best.
Jika kau tidak dapat menerima keburukanku,
kau tidak layak menerima yang terbaik tentangku.

Laman Bicara

...

Terbaik

nurfaliha
bart
kamal
cikinto
kodoks
manutd
jom buat duit
buat pencinta sejarah
Lathef Mutalib

Create Your Badge


Koleksi

October 2006
November 2006
December 2006
January 2007
February 2007
March 2007
April 2007
May 2007
March 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009


Credits

Lathef and Wife
Photobucket
Ramai kerrr?

Layannn..

Career Development
Thursday, May 03, 2007

start dari 30hb April sampai la 2 May, aku join kursus Career Development kat Kem MSN Asahan.kursus ni under subjek STRATEGIC MANAGEMENT.aku suka p kursus2 kat kem ni ramai.mcm dl masa p kem leadership kat pangkor, leh tambah tambah kenalan baru.mcm yg kem kali ni plak,suma kawan2 kelas marketing ja.dah kenai.tapi masa kem ni la yg wat kami jadi makin rapat.dats what i want.apa maknanya takat jadi kawan sekelas tapi xpenah menyembang,xpenah melawak.takat ang tgk aku aku tgk ang.kalo selisih just men angkat2 tgn ja.tadak maknanya.kursus cani la yg wat kami jadi rapat lagi.mcm 1 geng.mcm yg madam zaharah cakap, kena rapat ngan suma kawan2 sbb ni suma possible contact in da future 4 business purpose.
tapi lagi 1 yg aku suka pasai kursus2 ni,sbb aku leh built self confident.aku nak jadi businessman yg success so aku kena blajaq bergaul ngan org.kena blaja bercakap dpn org ramai.bila tgk kawan2 sekelas petah ja bercakap dpn ramai org,rasa cam jeles ja.duk pikiaq bila la aku nak berani mcm 2.sbb 2 la kursus2 cani penting utk aku.aku leh pelan2 kayuh bina keyakinan diri.biaq berani sket nak bercakap.masa last day,grup aku bg chance kat aku utk jadi wakil grup kuaq bercakap kat depan.lawan bercakap kat depan.kena lawan cakap topik yg sama pada waktu yg sama.so kena lantangkan suara br dpt attract org.aku kalah ngan nicky.dia byk ja idea nak cakap tapi aku tadak idea sgt.haih!but its ok.KALAH ARINI X BERERTI KALAH SELAMANYA.aku amek ni sbg pengalaman.sbb aku kan tgh dlm proses pembelajaran.kat kursus ni la aku blaja benda2 yg bagus utk improve diri aku.aku blajaq kenal personality aku gak.dan aku rasa aku tau kat mana yg aku patut improve dlm diri aku..
walaupun dah nak abes blajaq,aku maybe akan terus p kursus2 cani.byk kursus2 cani yg org duk wat kat luaq sana.kalo ada chance,aku akan join.its really help me to be A BETTER person.dan kalo dlm kursus2 sblm ni aku slalu enjoy tgk org len bercakap kat depan,maybe kursus2 selepas ni aku akan try amek peluang utk tunjuk kebolehan aku plak bercakap kat depan..;-)
apapun,3 hari berkursus kat Asahan really tought me a lot.im hepi im part of this career development courses.

i'll upload the picture from this courses later when i get it from my frens..

"To be a good leader, be a good lister"
"To get respect from peoples, respects peoples first"